Ivecova S-Way kampanja „I’m Unstoppable“ osvojila dvostruki ADCI 2019 awards

Film Iveco S-Way „I’m Unstoppable“ (ja sam nezaustavljiv) osvojio je dvostruku nagradu ADCI 2019.

Italijanski klub umjetničkih direktora ADCI, nagradio je Ivecovu video kampanju, koju je globalno razvila komunikaciona agencija Ogilvy, sa srebrnom i bronzanom nagradom koje prepoznaju najbolje kreativnosti u italijanskoj reklamnoj industriji.

Video kampanju „I’m Unstoppable“, kreirala je agencija Ogilvy, kako bi podržala novi Iveco S-Way.

Na dodjeli nagrada ADCI 2019, kampanja je osvojila srebro u kategoriji Film/Branded Content category – Other Screens sub-category, te bronzu u kategoriji Craft/Film Craft category – Sound & Music Sound Effect Feel sub-category.

Svaku kategoriju ocjenjivao je žiri sastavljen od članova talijanskog kluba umjetničkih direktora, predstavnika agencije i neovisnih kreativnih profesionalaca, koji su odabrali priloge koji prikazuju najbolju kreativnost.

Kampanja je zasnovana na konceptu „I’m Unstoppable“, koji se odnosi na vozača Iveco S-Way i njegov način razmišljanja. Visokoenergetski film usmjeren je na vozače i prati ih na putu, te ističe svojstva udobnosti i povezivanja vozila u cilju poboljšavanja života na cesti, čineći da se vozači osjećaju nezaustavljivo.

Video pokazuje vozače kako pjevaju uz hit „Don’t Stop Me Now“ grupe Queen, u različito doba dana – spremajući se za posao, za volanom, u pauzama odmora i noću u krevetu. Dinamična kampanja prekida se tradicionalnim pristupom promociji teškog vozila i postavlja vozača u sredinu pozornice, pozivajući gledaoce da se pridruže Ivecu na uzbudljivom putu otkrivanja, koji se zatvara porukom: IVECO. DRIVE THE NEW WAY.

„Veoma smo zadovoljni s našim filmom koji dobija ovo važno priznanje, za koje vjerujemo da je zasluženo. Ova uzbudljiva video kampanja ostvarila je snažan utjecaj, efikasno prenoseći naš dizajnerski pristup fokusiran na vozaču, u novom Iveco S-Way. Uspjela je stvoriti uzbuđenje zbog dolaska novog vozila na tržište“ izjavila je Maria Laura Iascone, voditeljica marketinga brenda Iveco.