Iveco je najavio imenovanje Thomasa Hilsea za predsjednika brenda Iveco.

U ovoj ulozi, na snazi ​​od 1. novembra, Thomas Hilse će se zauzeti za globalno upravljanje proizvodima, prodajom, marketingom i biti odgovoran za razvoj mreže brenda Iveco.

Sjedište će mu biti u Torinu, u Italiji.

„Izuzetno nam je drago pružiti Thomasu dobrodošlicu u našu organizaciju. Pridružuje nam se u važnom trenutku u našoj historiji, kada je upravo je lansirana naša nova ponuda Iveco Way, sa novim Iveco S-Way , koji uvodi značajan napredak u digitalizaciji naše ponude. Thomas donosi vrlo dobre rezultate i međunarodno menadžersko iskustvo, koje će biti korisno u upravljanju i budućim uspjesima brenda Iveco širom svijeta“ prokometarisao je Gerrit Marx, predsjednik komercijalnih i specijalnih vozila Iveco.

Thomas donosi vrlo doba uspjeh i 22 godine iskustva stečenog u industriji komercijalnih vozila, različitih brendova, u Evropi, NAFTA, Latinskoj Americi i Jugoistočnoj Aziji. Njegovi zadaci su pokrivali sve aspekte, od prodaje i razvoja poslovanja, do planiranja za korisnike i planiranja proizvoda

pozicija izvršnog direktora. Studirao je mašinstvo i poslovnu administraciju, i stekao magisterij u međunarodnim odnosima.