London EV Company (LEVC) je u svojoj tvornici Ansty (Coventry), od januara protekle godine, do sada proizvela 2.500 električno pokretanih taxi vozila, koja saobraćaju ulicama Londona.

Ovih 2.500 vozila su u pomentom periodu prevezla oko 21 milion milja (gotovo 34 miliona km), sa 13 miliona putnika, te uštedjela 850.000 litara fosilnih goriva, odnosno 3.85 miliona britanskih funti, te atmosferu poštedjela za oko 6.800 tona emisije CO2. Na taj način značajno je smanjeno zagađenje zraka, ne samo u Londonu, već i šire.

Vlasnička kompanija GEELY, je pokrenula projekat TX eCity 2014. godine, te u izgradnju tvornice Ansy i pokretanje proizvodnje električnih taxi vozila uložila više od 500 miliona britanskih funti.

Trenutno na ulicama Londona saobraća oko 2.000 električnih taxi vozila, dok su ostali raspoređeni u 20 gradova, uključujući Birmingham, Coventry, Manchester, Glasgow i Edinburgh, a ovakva vozila se mogu vidjeti i na ulicama u Norveškoj, Holandiji, Njemačkoj, Švedskoj, Hong Kongu i Maleziji.

U bliskoj budućnosti LEVC, odnosno GEELY Commercial Vehicles planira otvoriti još jedan sličan proizvodni pogon, u kojem će se proizvoditi električno pokretana laka komercijalna vozila.