Centrosinergija je jedna od vodećih kompanija za distribusiju i logistiku u Srbiji. U cilju kontinuiranog unapređenja poslovanja i brige o životnoj sredini, Centrosinergija je svoju flotu vozila upotpunila sa 45 vozila Iveco Daly Natural Power (CNG) posljednje generacije, što je ujedno i najveća isporuka ovog tipa vozila u regionu centralnoistočne Evrope.

Centrosinergija je preuzela je nova  vozila Iveco Daly Natural Power 35S14N, a tim povodom je održana svečana ceremonija u prostorijama Ivecovog dirstributera za Srbiju, Auto Čačak Komerc u Beogradu.

Dugoročni cilj kompanije Centrosinergija je da postane lider u oblasti distribucije i logistike, kroz stalno unapređenje poslovnih procesa i razvojnih investicija, uz odgovoran odnos prema životnoj sredini i lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje. Zahvaljujući velikom trudu, zalaganju i stručnosti, Centrosinergija je u mogućnosti da odgovori na visoke standarde i zadovolji potrebe i najzahtjevnijih klijenata.

„U okviru proširenja obima poslovanja u septembru 2018. investirali smo u nabavku 11 vozila Iveco Daily na prirodni gas, koja su nam pružila izuzetnu kombinaciju kvaliteta i ekonomičnosti. Zato smo sada odlučili da vozni park proširimo sa još 45 vozila Iveco Daily na prirodni gas, jer će to dodatno doprinijeti konkurentnosti naše usluge na tržištu, a ujedno doprinijeti smanjenju zagađenja u centralnim gradskim zonama, gdje se našim vozilima vrši isporuka robe maloprodajnim objektima.Upotreba vozila na CNG značajno smanjuje emisiju polutanata, a nivo buke je niži za 50%. Svjesna višestrukih pozitivnih efekata koje ovakva akcija ima, naša kompanija će nastaviti da radi na širenju svog distributivnog portfolia na društveno odgovoran način, stvarajući vrijednosti za buduće generacije“ izjavio je Zoran Popović, generalni direktor kompanije Centrosinergija.

„Iveco, osim što  svojim klijentima nudi najširi spektar alternativnih ponuda na tržištu, već i investira u direktan doprinos smanjenu zagađenja u industrijskim i logističkim operacijama. Zahvaljujući sve jačoj i uspješnijoj saradnji sa svojim dobavljačima i kupcima, Iveco će nastaviti promociju širom svijeta prirodno održivog transporta u cilju očuvanja naše planete i zdravlja naše djece i budućih generacija“ izjavio je Emilio Parato, biznis direktor kompanije Iveco, Austria and CEE.

„Naša saradnja sa jednom od najvećih logističko-distributivnih kompanija, Centrosinergijom, je školski primjer win-win pristupa i pravi partnerski odnos, gdje korištenje prirodno održivih tehnologija donosi benefit poslovnim partnerima, ali i svim građanima Srbije. Pozivamo sve transportne kompanije da se pridruže zajedničkim naporima, uz podršku državnih i gradskih vlasti, naftnih kompanija i svih relevantnih aktera, u promovisanju gasne tehnologije , kako bi zajednički napravili bolji temelj za masovno korištenje vozila na prirodni gas“ dodao je Miloš Lalović, generalni direktor kompanije Iveco, Balkan.