Peugeot je obnovio ponudu svog najvećeg lakg komercijalnog vozila, Boxera sa novim motorima i novim paketima opreme.

Kako bi zadovoljio propise Euro 6.2, umjesto dosadašnjeg motora 2.0 Blue HDi, u ponudi će biti motor 2.2 Blue HDi, koji daje malo više snage, a biće dostupan u tri varijante:

–  2.2 BlueHDi 120 KS (+ 10 KS) sa 300 Nm obrtnog momenta

–  2.2 BlueHDi 140 KS (+ 10 KS) sa 340 Nm obrtnog momenta

–  2.2 BlueHDi 165 KS (+ 5 KS) sa 370 Nm (+20 Nm) obrtnog momenta

Kao i do sada u ponudi će biti paketi opreme PRO i Premium, a novost su specifični paketi opreme Grip i Asphalt.

Verzija Grip je namijenjena za teže pristupačne terene i prevoz teških i dugačkih tereta i dostupna je samo u izvedbi  Heavy 435 . U ovaj paket opreme spadaju: Grip Control sa Hill Assist i All-Seasons gume, Wheel arch protectors (štitnici za lukove blatobrana), prednje i stražnje zavjesice za blato, Ojačan sistem vješanja, Zaštita sispod motora, Pedestrian buzzer (upozorenje za pješake) i komforna sjedišta.

Verzija Asphalt je namijenjena profesionalcima koji provode dosta vremena za volanom, te su komfor i sigurnost veoma važni. U ovaj paket opreme spadaju: GPS, Lane Departure Warning (upozorenje o napuštanju kolovozne trake), prepoznavanje saobraćajnih znakova, Automatsko gašenje svjetala, Active Safety Brake (aktivna sigurnosna kočnica), Distance Alert (upozorenje za rastojanje sa vozilom ispred), Visibility pack, automatski klima uređaj, držač za mobitel i tablet, USB konektor sa punjačem, pomoć pri parkiranju i komforna sjedišta.

Također, u opcije opreme spadaju 9-inčni taktilni ekran uz GPS, kompatibilan sa sistemom WAZE, (saobraćajna aplikacija u realnom vremenu koja omogućuje istoremenu konekciju sa dva mobitela), Blind Spot Monitoring System (nadzor mrtvog ugla), Rear traffic alert (otkrivanje vozila i objekata iza vozila na rstojanju do 50 m) i Trailer  merge  assist (nadzor mrtvog ugla iza prikolice).

Kako bi novi Boxer izgledao bolje u ponudi su i novi paneli na vratima i ukrasni elementi Artense Grey, koji dolaze kao zamjena za dosadašnje Aluminium Grey.

Uz to, Peugeot najavljuje i električno poretani model koji će nuditi mogućnost autonomne vožnje nivoa 2 (Level 2), te imati doseg od 225 km (L1 i L2), odnosno 270 km (L3 i L4). Ovi modeli će se proizvoditi u tvornici Sevel (Val di Sangro, Atessa, Italija), a više detalja će biti otkriveno tokom septembra.