Kamenolom Rakovac doo je prva kompanija u Srbiji koja koristi niske troškove vlasništva TCO (Total Cost of Ownership) tegljača sa pogonom na prirodni gas za transport kamenih materijala. Deset kamionia Iveco Stralis NP 460 započelo je sa radom u njihovom voznom parku početkom aprila.

Naime, 11. aprila Iveco je isporučio 10 tegljača Stralis NP 460 CNG sa ugrađenom hidrauličnom opremom za poluprikolicu-kiper kamenolomu Rakovac. Stanko Milinković, vlasnik Kamenoloma Rakovac, preuzeo je vozila od Nebojše Gajića, generalnog direktora kompanije West Truck, dio ovlaštene Iveco mreže ACK i Marka Hodalića, direktora prodaje Iveco Natural Power za CEE region.

Kamenolom Rakovac doo ima dugu industrijsku tradiciju. Drobilica posluje još od 1937. godine i ima dugogodišnje uspješnog poslovanje, dostigavši ​​lidersku poziciju u ovoj oblasti na teritoriji Vojvodine i na značajnom dijelu tržišta u Srbiji.

„Ulažemo u osoblje, nove mašine i transportna vozila kako bismo zadovoljili tržišnu potražnju. Sa deset novih Stralisa CNG, učinili smo naš transport efikasnijim i sa znatno nižim TCO, dok nastavljamo da isporučujemo kamen našim kupcima. Ivecovi 13-litreni CNG motori imaju snagu da ispune sve zahtjeve našeg svakodnevnog poslovanja” kaže Stanko Milinković, vlasnik kamenoloma Rakovac.

U poslednjih osam godina Iveco je u Srbiji isporučio više od 200 vozila na prirodni gas, sa ciljem da ispuni različite zadatke, pružajući rješenja za najefikasniji, održiv i siguran transport. Mreža pumpi za CNG, koja pokriva teritoriju Srbije, podržava sve transportne potrebe.

„Postoje mnoge prednosti korištenja Iveco CNG komercijalnih vozila. Pored najnižih TCO, i do 45% nižih troškova za gorivo, ovi kamioni stvaraju znatno nižu emisiju polutbata u odnosu na dizelsko gorivo. Još bolje, sa motorom Cursor 13, najsnažnijim motorom u klasi, sa 460 KS, nema kompromisa u pogledu performansi“ kaže Marko Hodalić.