Nagrade koje dodjeljuje portal HonestJohn.co.uk se razlikuju od mnogih drugih u automobilskoj industriji, jer čitaoci diktiraju odabrane modele koji su izazvali najveći interes u proteklih 12 mjeseci.

Portal HonestJohn.co.uk zagovara pravičnost prema vlasnicima automobila objavljivanjem stručnih i  nepristrasnih informacija, koje pomažu potrošačima da dobiju informacije i tako donose odluke o svojim automobilima. Portal ima više od 2,3 miliona korisnika i više od 2 miliona posjetilaca mjesečno. Portal je osnovan 2000. godine, kao odgovor na pitanja čitalaca u časopisu Honest John u izdanju Telegraph Motoringa, te daje besplatne savjete i informacije sa ciljem podizanja standarda potrošača. Pruža iskrene odgovore na direktna pitanja o najboljim automobilima i najboljim ponudama za potrošače, napisane jasno i prikazane na jednostavan način.

Ove godine dodijeljene su nagrade za najbolja laka komercijlana vozila u četiri kategorije: pick-up, te laki, srednji i veliki van.

U kategoriji pick up vozila, nagradu Honest John osvojio je Nissan Navara.

„Niski operativni troškovi, bolja i korisnija oprema od većine njegovih rivala – Nissan Navara je postao standard po kojem bi se svi drugi pick-upi trebali ocjenjivati. Omiljen među našim čitataocima, Navara pruža vrhunski doživljaj nosivosti i vuče u klasi, što ga čini pouzdanim izborom za operatore kojima je potrebna radna mašina sa 4×4 pogonom“ objasnio je Dan Powell, urednik Honest Johna.

Ford je osvojio dvije nagrade u kategorijama laki i srednji van.

„Ford Transit Connect je dokazani pobjednik u lakoj klasi, zahvaljujući niskim troškovima, praktičnom teretnom prostoru i udobnoj kabini. Istovremeno, Transit Custom je još jednom pobijedio svoje rivale kako bi dobio drugu nagradu za srednji van. Uvijek smo bili impresionirani sposobnostima Transit Customa, i naši čitaoci se slažu kada kažemo da je to najbolji srednji van na tržištu“ objašnjava Dan Powell.

„MAN TGE je novi veliki šampion u teškoj kategoriji. Tokom proteklih 12 mjeseci, postao je najpopularniji van u svojoj klasi i pobijedio nekoliko poznatih konkurenata. Lak je za vožnju, udoban i sposoban za vuču velikih tereta, MAN TGE je službeno jedan od najboljih velikih vanova, a zapravo najmanje vozilo u MAN-ovoj ponudi“ naglasio je Dan Powell.