Na predstojećem sajmu komercijalnih vozila, koji će se održati početkom maja u Birminghamu, Toyota će predstaviti posebnu seriju Hilux 2019 Special Edition, koja će biti dostupna na modelima Double Cab i Extra Cab.

Ovi modeli će imati dodatne elemente u crnoj i tamno sivoj boji – prednji gornji okvir rešetke hladnjaka, okvir za svjetala za maglu, ručice na vratima i prtljažnom prostoru, kućišta retrovizora i uglove na stražnjem braniku.

Kupcima u Zapadnoj Evropi će biti ponuđene dvobojne 18-inčne aluminijske felge, dok će modeli za Istočnu Evropu imati ekskluzivne felge prečnika, također, 18 inča.

Modeli iz ove edicije će imati potpuno crni enterijer, sa hromiranim detaljima na instrument tabli, kao i crnim umecima na instrument tabli i oblogama vrata i na upravljaču i ručici mjenjača.

Specifično, instrumenti u kontrolnoj tabli će imati bijelu  pozadinu, a centralni TFT ekran će prikazivati namjensku animaciju Hilux 2019 Special Edition, dok će na ključu biti silueta prednjeg dijela vozila.

Poboljšani sistem Toyota Safety Sense uključuje sistem PCS (Pre-Collision System) sa dnevnom i noćnom detekcijom pješaka i biciklista, ACC (Adaptive Cruise Control), RSA (Road Sign Assist) i LDA (Lane Departure Alert) sa upravljanjem pri kočenju. Hidraulični servo upravljač vrši korekcije upravljanja, koje se primjenjuju odvojeno na prednje/stražnje i lijeve/desne točkove.