Iveco je na sajmu Bauma prikazao širok izbor komercijalnih vozila, za različite primjene, od urbanih građevinskih radova, do rudarstva.

Najmanji i najnoviji je Daily, koji je dostupan u različitim varijantama i izvedbama, sa ukupnom dozvoljenom masom od 3,5 do 7 tona i (Van) sa tovarnim prostorima zapremine od 9 do 18 m3. Također, tu je i novi Daiy 4×4, sa ozbiljnim off-road sposobnostima, motorom sa 180 KS i 430 Nm obrtnog momenta i posebno razvijenim sistemima ABS i ESP za 4×4 pogon. Također, Iveco Daily 4×4 je jedino vozilo u svojoj klasi koje nudi ukupnu dopuštenu masu do 7 tona i nosivost do 4.300 kg.

Za poslove reciklaže, namijenjen je Stralis NP 6×2 kiper sa dizalicom (Hi-street NP400), koji kombinuje ukupnu douštenu masu do 44 tone, te kao gorivo koristi prirodni gas, kako bi što manje zagađivao okoliš, te kako bi pri vožnji stvarao buku od svega 71 dB (Piek Quiet Truck test).

Za cestogradnju je namijenje Stralis X-WAY 480, rigidni troosovinski kiper, sa specijalnom konstrukcijom za prevoz teških rasutih materijala. Ovakav kamion nudi niske troškove vlasništva, a dostupan je i sa hidrauličkim pogonom prednjih točkova.

Najveći i najteži Ivecov predstavnik na sajmu Bauma je Astra HHD98x6 (konfigruacija 8×6), automatskim mjenjačem, sa ukupnom douštenom masom do 65 tona i posebno ojačanim tovarnim sandukom. Ovakav demper namijenjen jeuglavnom za teške rudarske operacije i vožnju po bespuću.