Iveco je zvanični partner Alfa Romeo Racing F1 tima, te je za logističke potrebe isporučio 12 tegljača Stralis i jedan Daily.

Iveco je zvanični kamionski partner Alfa Romeo Racing tima, i zvanično je predao 12 Stralis tegljača i jedan Daily van na svečanosti održanoj u Hinvilu (Švicarska), u sjedištu kompanije Sauber Motorsport AG, ključeve je simbolično predao Thomas Rücker, poslovni direktor Iveco Schweiz, a preuzeo Axel Kruse, direktor Sauber Motorsport AG.

Vozila će osigurati efikasan transport opreme tima Formule 1 tokom predstojeće sezone. Dokazana pouzdanost u širokom spektru ekstremnih uslova, izuzetna ekonomičnost i niski ukupni troškovi vlasništva, bili su ključni faktori u izboru partnera Alfa Romeo Racinga.

„Ponosni smo što ulazimo u ovo partnerstvo sa Alfa Romeo Racingom i osiguravamo prevoz opreme tima. Iveco ima dugu tradiciju partnerstva i učešća u svijetu sporta, a posebno trka, gdje se naši kamioni mogu vidjeti kako se takmiče na Dakar Rallyu i FIA European Truck Racing Championshipu. Radujemo se novoj sezoni i želimo uspjeh Alfa Romeo Racingu” rekao je Thomas Rücker, poslovni direktor Iveco Schweiz.

„Zadovoljstvo je pozdraviti Iveco kao Alfa Romeo Racingov službeni kamionski partner. Imati pouzdan i siguran način transporta za našu opremu je bitan aspekt naših logističkih operacija u Formuli 1. Sa Ivecom, naš tim ima iskusnog partnera i radujemo se ovoj saradnji” rekao je Frédéric Vasseur, direktor tima Alfa Romeo Racing i direktor Sauber Motorsport AG.