Continental je proslavio proizvodnju 40 miliona kamionskih guma u tvornici Puchov, u Slovačkoj, od otvaranja tvornice 1999. godine.

Naime, Continental je u Slovačkoj prisutan sa tri tvornice, u gradovima Puchov, Zvolen i Dolne Vestenice. U svojim pogonima u Puchovu, Continental proizvodi gume za putnička i laka komercijalna vozila, kamione, prikolice i autobuse, te transportne trake, a u produkciji se nalaze različiti brendovi, uključujući Continental, Matador, Semperit, Barum, Uniroyal, Viking, Gislaved i mnoge druge. Tvornica Continental Puchov trenutno zapošljava 4.530 radnika.

Jubilarna guma je kamionska guma Conti Hybrid HD3  dimenzija 315/80 R 22.5, opremljena senzorima ContiPressureCheck. Kako bi je obilježili, na gumu su se potpisali Patrick Haarmann – šef odjeljenja za gume za teretna vozila, Constantin Batsch – direktor teretnog programa za regiju EMEA i Ladislav Rosina – direktor Continental Matador Truck Tires s.r.o.

„Tvornica guma u Puchovu godišnje proizvede trećinu ukupne količine teretnih guma Continental, i time značajno doprinosi uspjehu naše kompanije. Već treću godinu zaredom Continentalova proizvodnja teretnih guma u Puchovu nagrađena je nagradom CVT Quality Award 2018.“ rekao je Patrick Haarmann, šef odjeljenja guma za teretna vozila Continental.

„Zahvaljujući visokoobučenom timu i odličnom nivou kvaliteta koji pruža, kamionski program tvornice Puchov ima važnu ulogu u nastavku našeg rasta prodaje u regiji EMEA“ rekao je  regiji”, rekao je Constantin Batsch, direktor proizvodnje teretnih guma u Puchovu.