Fiat u okviru svoje nove strategije priprema neke nove modele sa kojima će pokušati ostvariti bolje tržišne rezultate. Jedan od tih modela je novi pick-up, koji će po svoj prilici dobiti ime Mobi.

Ovaj model pripada u segment lakih komercijalnih vozila, a namijenjen je prvenstveno tržištima Južne Amerike, vjerovatno će biti prisutan i u Evropi, dok će kupcima u Sjevernoj Americi vjerovato ostati nepoznat.

Fiatovi inženjeri rade na njegovom razvoju, o čemu svjedoče forografije dva funkcionalna prototipa, nastale na sjeveru Skandinavskog poluostrva.

Kako bi izgled ostao tajna, pripremljena je zanimljiva kamuflaža koja se sastoji od panela mešusobno zalijepljenih ljepljivom trakom, koja u potpunosti skriva izgled vozila. Uz to podgnut stražnji dio sugeriše da bi osim kao pick-up, Mobi mogao biti dostupan i kao van.

Očekuje sa da će na brazilskom tržištu ovaj model biti dostupan sa atmosferskim motorm 1.4 Fire Evo Flex, sa 88 KS koji bi mogao koristiti benzin i mješavinu benzina i etanola, te sa modernim turbopunjenim motorm radne zapremine 1,3 litra, sa 109 KS.