Ford je još prije dvije godine najavio povratak popularnog modela Bronco, a nešto kasnije je najavio i zaokret, kada je u pitanje kompletan proizvodni program. Naime, u skladu sa svjetskim trendovima, Ford planira postepeno smanjiti ponudu i proizvodnju tradicionalnih sedan modela, a povećati proizvodnju i proširiti ponudu crossover, SUV i pick-up vozila. Istovremeno, za večinu modela u planu je elektrifikacija, odnosno uvođenje u ponudu hibridnih i potpuno elektripčno pokretanih vozila.

Najsvježije  špijunske fotografije, snimljene u predgrađima Detriota, pokazuju jedan od mogućih pravaca, a to je novi pick-up, koji dosta podjseća na aktuelni Ranger, ali je očigledno kraći i ima viši klirens. Sigurno je da se radi o funkcionalnom prototipu – muli – sa zanimljivim stražnjim dijelom, odnosno veoma visokim stranicama tovarnog prostora sa krovnom nadgradnjom, tipičnom za pick-up vozila. Interesantno je da se testovi sprovode na relativno neuobičajenom obliku, jer se na tržištu najviše traže pick-up vozila sa double cab kabinom, odnosno sa 4 vrata, dok je supercab (kao testni prototip) dosta rijedak.

Također, moguće je da će novi Bronco biti građen slično kao i Ranger, odnosno da će imati konstrukciju body-on-frame, što bi omogućilo da bude ponuđen i kao SUV i kao pick-up.

Takva osnova bi mogla poslužiti i za terensko vozilo sa ozbiljim off-road sposobnostima, što nagovještavaju očigledno robusne gume i veliki hod sistema vješanja.

Precizne informacije za sada nisu dostupne, ali postoje naznake da bi se taj model mogao sklapati u tvornici Michigan, gdje se već sklapa popularni Ranger. Pri tome, treba imati u vidu, da bi zbog relativno kompaktnih dimenzija, ovakav automobil bio prihvatljiv i kupcima u Evropi.