Volkswagen Transporter je jedno od najuspješnijih lakih komercijalnih vozila iz produkcije Volkswagen Commerial Vehicles, sa gotovo 12 miliona prodatih primjeraka (Transporter, Caravelle, Multivan i California).

Najnovije izdanje je Bulli 6.1, koji je predstavljen u Wolfsburgu, svega nekoliko metara od mjesta gdje je prije 70 godina pripremljen njegov prvi prototip.

Novi T6.1 je dobio novi elektromehanički upravljač (umjesto dosadašnjag hidrauličkog servo upravljača), što otvara pristup novim sistemima asistencije i sigurnosti, koji uključuju Cross Wind Assist (standard), koji stabilizira vozilo prilikom bočnih udara vjetra, Park Assist i Side Protection, za olakšano parkiranje i manevrisanje, te Trailer Assist za olakšano manevrisanje sa prikolicom.

Redizajniran je prednji dio vozila, a što je bitnije, redizajnirana je i kontrolna tabla, što je preduslov za integraciju digitalnog kokpita (potpuno digitalni instrumenti) i treće generacije modularne infotainment matrice MIB3 sa integrisanom eSIM karticom, koja nudi funkcije kao što su internet radio i streaming muzike.

Novost je i motor 2.0 TDI koji dolazi sa snagama od 90 do 199 KS, a zadovoljava  Euro-6d-TEMP-EVAP standarde, te još zanimljiviji, električno pokretani T6.11, razvijen u saradnji sa tunerskom kućom Abt iz Kemptena, koji nudi elektromotor snage 82 kW, sa 200 Nm obrtnog momenta i bateriju velikog kapaciteta sa autonomijom od 400 km.