Renomirana međunarodna transportna kompanija, Hegelmann Transporte Group, sa sjedištem u mjestu Karlsdorf-Neuthard, nedaleko Stuttgarta, će proširiti svoju flotu sa 540 novih tegljača DAF XF 480 Super Space Cab.

Ovi tegljači će biti isporučeni tokom ove i naredne godine, a predstavlja jednu od najvećih narudžbi, jer će DAF istovremeno isporučiti 400 tegljača za kompaniju Renewi i 1.500 tegljača za flotnog operatora Girteka Logistics.

Kompanija Hegelmann Transporte osnovana je 1998. godine i specijlaizirana je za „just-in-time“ isporuke. Hegelmann zapošljava 4.000 radnika i koristi 2.000 tegljača i isto toliko prikolica, koji rade od najzapadnije tačke Evrope, do kineske granice na istoku.

„Kako bismo održali svoj posao i strategiju rasta, potrebna nam je pouzdanost i najveći mogući povrat vrijednosti po kilometru. DAF nas razumije bolje nego iko drugi. Naša profitabilnost je njihov cilj – zato je DAF naš najbolji partner“ rekao je Siegfried Hegelmann, jedan od vlasnika porodične kompanije.

Svi naručeni tegljači opremljeni su sistemima: Predictive Cruise Control (PCC), Lane Departure Warning System (LDWS), Advanced Emergency Braking System (AEBS) i Adaptive Cruise Control (ACC),a pokreću ih motori PACCAR MX-13 snage 483 KS.

Ovi tegljači imaju servisni interval od 200.000 km, a Hegelmann se oslanja na DAF-ovu servisnu mrežu koju čini 1.100 punktova širom Evrope.