Iako se radi samo o renderu, a ne čak ni o konceptnom vozilu, perspektive postoje. Naime, pick-up vozila su veoma popularna, posebno u Sjevernoj Americi i Australiji. Stanovništvo, način života i razmišljanja, se upravo oslanja na takva vozila, bio u radu na farmi, ili tokom slobodnog vremena. Statististiki podaci potvrđuju da u Australiji, među 10 najprodavanijih modela, čak tri spadaju u segment Utility Vehicle, ili kako ih u Australiji zovu „Ute“.

Render umjetnik Ajay Parameswaran ima viziju kako bi trebao izgledati pick-up, koji bi se jednako dobro snalazio u predgrađima i u divljini, te bio primjeren i za svakodnevni rad i za pustolovine.

Radi se o pick-up vozilu srednje veličine, ali sa velikim točkovima, visokim klirensom, te modernim i agresivnim dizajnom. Naravno, očekuje se pogon na sva četiri točka, koji bi po svoj prilici trebao osigurati hibridni sklop (PHEV – Plug-in Hybrid), jer Mitsubishi na tom polju već ima veoma dobra iskustva.

Budući da je mladi render umjetnik već dobro razradio dizajnerske detalje i eksterijera i enterijera, nije isključeno da bi Mitsubishi mogao iskorititi neka od prikazanih rješenja.