Daimler Trucks North America (DTNA) isporučio je prvi električni kamion (medium-duty) Freightliner eM2, kompaniji Penske Truck Leasing Corporation u Los Angelesu. Penske će električni kamion koristiti za lokalnu distribuciju u oblastima na pacifičkoj obali (Northwest Pacific i California), te na taj način sprovesti testnu predproizvodnu fazu.

Tokom 2019. godine, Penske Truck Leasing Corporation će koristiti ukupno 20 električnih kamiona, od kojih su 10 Freightliner eM2, a 10 Freightliner eCascadia (heavy-duty). Do 2021. godine, Penske će koristiti ukupno 30 električnih vozila, a tada će Freightliner započeti njihovu serijsku proizvodnju.

Isporuka kamiona za kompaniju Penske je prvi korak u pravcu elektrifikacije urbanog distributivnog transporta u SAD-u.  Penske Truck Leasing Corporation je vodeći globalni transportni servis, koji raspolaže sa više od 270.000 vozila, na više od 1.000 lokacija u Sjevernoj i Južnoj Americi, Evropi, Australiji i Aziji.

Kamion Freightliner eM2 pokreće elektromotor snage 350 kW, a baterijski blok kapaciteta 325 kWh mu omogućuje doseg od 370 km. Dopunjavanje baterije u trjanju od 60 minuta, omogućuje dopunjavanje do 80% kapaciteta baterije.