Ovogodišnje takmičenje Scania Top Team je deseto međunarodno takmičenje, u kojem je učestvovalo 8.000 servisnih tehničara iz 70 zemalja svijeta. Ovo takmičenje je osnovano kao nacionalni trening, ali je preraslo u globalni program obuke sa fokusom na praktične i teoretske vještine.

Tokom protekle godine, održana su regionalna takmičenja, gdje se tim iz BiH okitio pobjedom na regionalnom nivou.

U finalu takmičenja 2018. Učestovoali su timovi iz: Argentine, Austrije, Brazila, Kine, Finske, Italije, Novog Zelanda, Poljske, Švicarske, Tajvana, Holandije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Naši servisni timovi igraju značajnu ulogu u uspjehu Scanie. Njihova posvećenost, znanje i efikasnost doprinose na najboli mogući način stvaranju dodatne vrijednosti za naše kupce, kako bi osigurali da vozila što prije vrate na put, na siguran i efikasan način“ rekao je Mathias Carlbaum je izvršni potpredsjednik komercijalnih operacija Scania.

Na svjetskom finalu u mjestu Södertälje, u Švedskoj, učestovoala su četiri tima, a pobjedu je odnio tim tehničara sa Novog Zelanda, na drugo mjesto plasirao se tim iz Švicarske, dok je na trćem mjestu bio tim iz Austrije.

U Švedskoj, kao globalno, postoji nedostatak tehničara, pa samo Scania treba godišnje angažovati više od 1.000 servisnih tehničara širom svijeta.