Toyota i Gazoo Racing su na sajmu automobila u São Paulu (Motor Show São Paulo) predstavili Hilux GR Sport, razvijen, proizveden i tržišno dostupan samo u Brazilu.

U odnosu na standardni model, Hilux GR Sport donosi jedinstvenu masku hladnjaka sa natpisom ‘TOYOTA’, proširene lukove blatobrana, cijevne bočne pragove i stražnju sportsku prečku, stiliziranu grafiku, LED maglenke i 17-inčne aluminijske felge. Također, revidiran je sistem vješanja, kao i upravljački sistem, za kojeg tvrde da ima bollju i direktniju, linearniju i progresivniju reakciju.

Jedisntveni stilski detalji vidljivi su i u unutrašnjosti, jer je revidirana tabla sa instrumentima, a na sjedištima su kontrastni šavovi, te oznake ‘GR’ na naslonima za glavu, dugmetu startera i panelu kod ručice mjenjača. Također, budući da se radi o limitiranoj seriji od svega 420 primjeraka, u svakom će biti pločica sa serijskim brojem.

Ovaj pick-up pokreće turbodizelski motor radne zapremine 2,8 litara, sa 178 KS i 450 Nm obrtnog momenta, koji se na sve točkove prenosi preko 6-stepenog automatskog mjenjača, a tu je i reduktor, kao i mogućnost blokade diferencijala.