Jeep je legendarni proizvođač o čijem nastanku je poznato gotovo sve. Također, Jeep je najzdraviji dio automobilksog konglomerata FCA (Fiat Chrysler Automobiles) i sasvim sigurno – sinonim za terensko vozilo.

Jeep je svojevremeno proizvodio i pick up vozila – na SJ platformi nastao je model Gladiator, koji se proizvodio do 1988. godine, na XJ platformi, nastao je Comanche, koji se proizvodio u periodu od 1985. do 1992. godine. Od tada, do danas nije proizveden niti jedan pick-up pod značkom Jeep. Izgleda da je 26 godina odsustva bilo dovoljno, pa će Jeep, što je i zvanično potvrđeno, na sajmu automobila u Los Angelesu, 28. novembra predstaviti Jeep Scrambler JT, odnosno pick-up, koji se za sada vodi pod takvim nazivom. Ovaj naziv ima tradicionalno uporište, po istiomenom modelu (CJ-8) iz ‘80-ih godina proteklog vijeka.

Iako će novi pick-up biti predstavljen uskoro, zvanične informacije su veoma šture i ne otkrivaju mnogo o novom modelu.

Ipak, poznato je da će se kao osnova koristiti šasija i sistem vješanja, slična onoj koja se priprema i za Ram 1500 (MY 2019), 8-stepeni automatski mjenjač, kao i to da će se koristiti osovine produkcije Dana.

Još uvijek nije potvrđeno, ali je gotovo sigurno da bi se za pogon trebali koristiti benzinski  motori 3.6 V6 Pentastar (285 KS, 353 Nm) i 2.0 i4 Hurricane (270 KS, 400 Nm), kao i turbodizelski motor 3.0 EcoDiesel V6.

Prema nepotvrđenim najavama, ovaj pick-up bi trebao imati maksimalnu dopuštenu masu od 3 tone (6.500 lbs), te vlastitu masu od 2.120 kg (4.675 lbs), što znači da je kapacitet tovarnog prostora predviđen da ponese teret do oko 700 kg.

Poznato je, međutim, da će proizvodnja ovog pick-upa započeti početkom naredne godine u tvornici Toledo (Ohio, SAD), u koju je u posljednih nekoliko godina uloženo oko 700 miliona američkih dolara, kako bi se podržala proizvodnja modela JL, JLU i JT.