Goodyear Fuelmax Performance su novorazvijene guma za upravljačke i pogonske osovine, namijenjene za dugolinijski transport, a koje omogućuju flotnim korisnicima uštede goriva, a time i smanjenje zagađenja. Nizak otpor kotrljanju postignut je korištenjem silike u smjesi gazećeg sloja. To je prvi put da Goodyear, za gume komercijalne namjene, u smjesi gazećeg sloja koristi isključivo siliku.

Serija guma Fuelmax Performance sastoji se od dvije dimenzije guma za upravljačke osovine Goodyear Fuelmax Performance S i jedne dimenzije za pogonske osovine Goodyear Fuelmax Performance D.

Ove gume ocijenjene su oznakom „A“ za potrošnju goriva i oznakom „B“ za držanje na mokrom (EU Label Fuel  Efficiency), te nose oznaku 3PMSF (3 planinska vrha i pahujica), što znači da su podobne za vožnju u zimskim uslovima.

Uz to, ove  gume su opremljene sa sistemom RFID (radio frequency identification), odnosno brzom i jednostavnom identifikacijom radio frekvencijom svake pojedinačne gume, što također može biti i dobra zaštita od krađe, budući da je moguće identificirati svaku pojedinu gumu.

Zahvaljujući jedinstvenij smjesi gazećeg sloja i zanimljivom dezenu, uz nizak otpor kotrljanju ove gume se mogu pohvaliti veoma dobrim držanjem ne samo na suhom, već  i na vlažnom, pa čak i snijegom prekrivenom kolovozu. Konstrukcija gume osigurava nisko unutrašnje trenje, dobro rasipanje toplote i ravnomjerno opterećenje gazeće površine, čime se produžava radni vijek. Također, potrebno je napomenuti da ove gume prilikom kretanja stvaraju buku od svega 71 dB.

Ove gume su za sada dostupne samo u najčešće korištenim dimenzijiama:

Goodyear Fuelmax Performance S za upravljačku osovinu 315/70 R 22.5 (sa pet rebara)

Goodyear Fuelmax Performance S za upravljačku osovinu 385/55 R 22.5 (sa šest rebara)

Goodyear Fuelmax Performance D za pogonsku osovinu 315/70 R 22.5