Renault zauzima jednu od vodećih tržišnih pozicija u segmentu lakih komercijalih vozila u Evropi. Takva pozicija nije slučajnost, nego je plod 120 godišnjeg iskustva u proizvodnji takvih vozila.

Renault EZ-PRO je autonoman, električno pokretan, povezan i zajednički robo-pod koncept za budućnost, koji nudi rješenja isporuke za sve vrste profesionalnih potreba. Usluge isporuke su jedna od najvećih mogućnosti poslovanja E-trgovine, koja se širi, ali stvara zagušenja u saobraćaju.

„Renault EZ-PRO pokazuje našu viziju isporuke integrisane sa ekosistemom pametnih gradova sutrašnjice u potrebe profesionalaca. Ovaj koncept je rješenje koje ima bezbroj mogućnosti za naše različite partnere, kao što pokazuju: DPD Group, Lomi Coffee, Piper-Heidsieck i Patrick Roger“ kaže Ashwani Gupta, viši potpredsjednik za LCV u Renaultu.

EZ-PRO je koncept koji se sastoji od autonomne robotizirane platforme, kojoj nije potreban vozač i nadgradnje usklažene sa potrebama i transportnim zadacima. Vožnja se odvija potpuno automatizirano, a ljudsko prisustvo je potrebno za nadzor itinerera, ili za premium dostavu robe, namirnica ili delikatnih predmeta.

EZ-PRO je siguran, ekonomičan, tih i precizan, te veoma manevarbilan, zbog mogućnosti upravljanja sa sva četiri točka.

Flota vozila bez vozača može se samostalno kretati i prilagođavati, u čemu i leži najveća snaga ovog koncepta. EZ-Pro je dostupan 24/7, a korisnici ga mogu naručiti putem aplikacije, mobilnim telefonom te koriatiti za praktično bilo šta – prevoz roba ili ljudi, ili za obavljanje različitih djelatnosti u pokretu, u vrijeme i na lokaciji po potrebi i želji.