Iveco je na sajmu IAA u Hanoceru redstavio kompletnu modelsku liniju Daily 4×4, koja je od sada dostupna kao van ili šasija sa običnom ili duplom kabinom, u izvedbama od 3,5, 5,5 i 7 tona ukupne dozvoljene mase.

Prava novost je zaprevo izvedba od 7 tona, prva takva na tržištu, koja nudi nosivost od 4.300 kg, te izbor različitih dužina do 5 m.

Pogon je povjeren već provjerenom četverocilindarskom motoru radne zapremine 3 litra, koji u heavy duty izvedbi raspolaže sa 180 KS.

Ovaj model dostupan je sa 8-stepenim Hi-Matic mjenjačem, a kupci mogu odabrati i modele sa redukcijom, pa tako i manuelni mjenjač sa 12 stepeni prenosa naprijed i 2 stepena untrag, kao i automatizirani Hi:amtic, sa 16 stepeni prenosa naprijed i 2 stepena unatrag.

Takožer, ovi modeli dolaze sa disk kočnica i na prednjoj i na stražnjoj osovini, te standardnim  ABS  (Anti-lock  Braking  System) i ESP  (Electronic  Stability  Programme) sitemima.

U verziji van, sa zatvorenim tovarnim prostorom, dostupne su izvedbe sa zapreminama od 9 do 18 m3, za vozila sa jednostrukim točkovima na stražnjoj osovini, te 16 to 18 m3, za vozila sa dvostrukim stražnjim točkovima.

Koad najteže verzije (7 t GVW), prednja osovina ima nosivost od 2.700 kg, a stražnja 5.000 kg.

Uz različite kombinacije pogona, međuosovinskih rastojanja i dužna, te izuzetne udobnosti i odličnih off-road sposobnosti, Iveco nudi i različite nadgradnje u skladu sa potrebama korisnika.