Volkswagen Commercial Vehicles će na sajmu komercijalnih vozila IAA u Hanoveru predstaviti više od 50 inovativnih rješenja i nadgradnji za različite potrebe korisnika.

Proizvođač AMF-Bruns će predstaviti K70 Cassette Lift, podiznu rampu za invalidska kolica, koja ima nosivost do 300 kg, a kojom se, između ostalog, može upravljati Bluetooth vezom.

Svoje velike mogućnosti će pokazati Crafter, posebno Crafter 50, koji može biti pretvoren u minibus Altas sa kapaciteom do 22 putnika. Također, Crafter 50 može imati 4×4 pogon, razvijen u saradnji sa poznatim proizvođačem Oberaigner, sa torsen diferencijalom, ili sa Algema/Fit-Zel platformom za prevoz vozila, ili kao kiper sa tovarnim sandukom i podizačem produkcije Schutz und Seikel.

Mobitec je posebno pripremio Caddy Maxi, sa ravnim podom za komforan prevoz osoba sa otežanim kretanjem i u invalidskim kolicima.

Također, laka komercijalna vozila se mogu korisiti i kao ambulantna vozila i kao vozila sa termički izoliranim tovarnim prostorom za prevoz hrane.

Kao jedno od rješenja je Transporter Rockton, kojeg je pripremila kompanija Plastipol Scheu i pretvorila u pokretnu radionicu Geo-Van 2.0.

Mogućnosti su gotovo neiscrpne.