Mercedes-Benz će na sajmu IAA u Hanoveru predstaviti četiri modelske serije minibusova, zasnovanih na popularnom Sprinteru.

To su Sprinter City, Sprinter Transfer, Sprinter Mobility i Sprinter Travel, a njihovi nazivi označavaju njihove namjene, od redovnih operativnih linija, upotrebljivih shuttle busova, za transport putnika sa ograničenim kretanjem, te turistički prevoz.

Perjanica ove modelske serije je novi Sprinter City 75, koji sa dužinom od 8,5 m, međuosovinskim rastojanjem od 5.096 mm, niskim podom i maksimalnom dozvoljenom masom od 6,8 tona, može prevesti do 38 putnika. Osim toga, zahvaljujući fleksibilnom rasporedu sjedišta, može se lako prilagoditi trenutnim potrebama, a posebno treba istaći heavy-duty stražnju osovinu, koja omogućuje maksimalnu dozvoljenu masu veću od 5 tona.

Sprinter Transfer je serija od četiri minibusa, sa ukupnim dužinama od 5,9 (Sprinter Transfer 23) do 7,7 m Sprinter Transfer 55), sa produženim stražnjim dijelom.

Sprinter Mobility je modelska serija namijenjena za prevoz putnika sa ograničenim kretanjem. Sprinter Mobility 23 ima maksimalnu ozvoljenu masu od 3,5 t, što omogućuje vožnju vozačima sa C kategorijom, dok Sprinter Mobility 45 zaslužuje posebnu pažnju zbog podignute podnice preko lukova točkova, što omogućuje smještaj invalidskih kolica.

Kod svih ovih minibusova, vozač ima posebno sjedište sa ovjesom i grijanjem, a u opremu spadaju kožom opčiven multifunkcionalni volan, MBUX (Mercedes‑Benz User Experience) multimedijalni sistem sa ekranom dijagonale 10,25 inča osjetljivim na dodir, te električno pokretanim sjenilom za sunce. Također vozažev i putnički prostor imaju odvojene zone klima uređaja, a među sisteme asistencije ubrajaju se Active Distance Assist DISTRONIC, Active Braking Assist i sistem za poziv u slučaju potrebe, što stvara visok nivo sigurnosti.