Finska kompanija Lassila & Tikanoja (L&T), specijalizirana za prikupljanje i obradu otpada, u stalnoj je potrazi za novim uposlenicima, ali i novim načinima poslovanja.

Tokom ljeta pokrenuli su projekat Kierrätysnaattori – Terminator otpada, te stvorili kamion za prikupljanje otpada u urbanim sredinama. Ovaj kamion zasnovan je na Scanijinoj novoj seriji L, ali ima neke posebne detalje, kao što su na primjer branici od nehrđajućeg čelika.

Naime, sa ovim atraktivnim kamionom, kompanija Lassila & Tikanoja pokušava privući nove vozače.

„Nedavno smo se fokusirali na vojne garnizone, budući da veliki broj mladih, nakon vojne obuke dobija i vozačku dozvolu za vožnju kamiona. Nakon vojne obuke, predstavljamo im naš novi kamion, u nadi da ćemo privući potreban broj mladih vozača“ objašnjava Terhi Leiniö iz kompanije L&T.

Pripremu ovog specijalnog kamiona obaviola je kompanija Karhuline Truck Customs, koju vode bračni par Jani Paukku i njegova supruga Tiina Karhula, a regrutacija mladih vozača je neočekivano uspješna.

Tokom avgusta, Kierrätysnaattori je na izložbi Finnish Power Truck Show dobio specijlano priznanje, a Terhi Leiniö tvrdi: „ovo je za mene najljepši kamion na svijetu“