Nokian Heavy Tyres predstavljaju nove off-road gume namijenjene za najteže uslove, koje se mogu primjenjivati na vojnim vozilima, spasilačkim vozilima i za sva vozila sa visokm zahtjevima.

Ove gume jednako se odbro ponašaj na cesti, bespuću i pri bilo kojoj brzini kretanja. Ove gume pružaju pouzdano držanje tako da neće iznevjeriti u najkritičnijim trenucima.

Gume Nokian MPT Agile 2, nastale su, izmeđuostalog, u saradnji sa finskim obrambenim snagama već dugi niz godina i stvorene su da se mogu nositi sa najtežim uslovima vožnje, klizavom ili veoma grubom terenu, oštrom kamenju, blatu snijegu…

„Ključni faktor kod dobrih off-road guma je upotrebljivost. Gume moraju jednako dobro raditi i na tvrdom i mekanom terenu – bilo gdje, gdje je potrebno“ objašnjava Teppo Siltanen, prodikt menadžer u Nokian Heavy Tyres.

Kako i sam naziv nagovještava, gume Nokian MPT Agile 2 pružaju agilnost i manevarbilnost, a pripadaju drugoj generaciji takvih guma.

„Originalne gume Nokian MPT Agile su se dokazale bezbroj puta do sada. Međutim, kroz intenzivni razvoj, pripremili smo još bolje gume, sa boljom upravljivošću i otpornosti na različite uticaje“ dodaje Teppo Siltanen.

Najznačajnija izmjena kod novih guma je simetričan dezen gazećeg sloja, što osigurava bolje performanse, bez obzira na smjer rotacije gume. Također, sa novim dezenom postignuto je bolje uzduđno i poprečno držanje, bolje samočišćenje, a na bočnim zidovima primijenjen je kamuflažni dezen.