Najveći i najjači član Škoda Motorsport tima je dvadeset metara dugačka radionica na točkovima, a tu funkciju obavlja već 15 godina.

Kamion Škoda Motorsport servisa je izrađen po mjeri i rezultat je višegodišnjeg iskustva – svaki od hiljadu alata i rezervnih dijelova ima svoje mjesto i svrhu.

Kamion nosi toliko dijelova da bi se mogla sastaviti dva kompletna trkaća automobila. Ima svoj elektrogenerator, rezervoare sa 450 litara vode za pranje automobila, strug, alate za izmjenu guma, 200 litara trkaćeg goriva, 50 guma, a u prikolici prostor za dvije Fabije R5. Tokom trke, služi kao radna stanica za do 20 mehaničara.

„Unutrašnjost smo podešavali posljednjih 15 godina. Sve je zasnovano na našim iskustvima – šta treba da izvadimo najbrže, šta najčešće, i kako biti što efikasniji“ kaže Miroslav Šlambora, koordinator konstrukcije i servisa trkaćih automobila.

„Tim Škoda Motorsport je sada u fazi pripreme novog kamiona, koji će biti dostupan ovog ljeta. Sadašnji kamion je na putu već 15 godina, a prije četiri godine dobio je novu kabinu. Ali, kao što možete sami vidjeti – ipak izgleda kao nov“ tvrdi Šlambora.