Ford proširuje ponudu i predstavlja novu izvedbu karoserije sa skeletnom šasijom (Skeletal chasis), koja korisnicima komercijalnih vozila pruža svestranu platformu niske visine za različite nadgradnje i različite aplikacije.

Nova skeletna šasija je 100 mm niža od standardne sa pogonom na prednje točkove, što omogućuje lakši pristup prilikom utovara i istovara tereta i eliminiše potrebu za ugradnju podizne platforme.

Osim toga, skeletna šasija za 200 kg lakša od standardne, ekvivalentne šasije, što operaterima pruža značajnu prednost u pogledu korisnog terea, posebno u kombinaciji sa laganim nadgradnjama, jer se smanjuje potrošnja goriva.

Izvedba sa skeletnom šasijom se nadovezuje na uspjeh modela Tranzita od 2 tone, za kojim vlada velika potražnja  na evropskom tržištu. Naime, tokom prvih 6 mjeseci ove godine, Transit je ostvario prodaju od 52.100 primjeraka, što predstavlja povećanje od 13% u odnosu na prethodnu godinu.

“Ford Transit je već legendaran zbog svog ogromnog broja varijanti karoserija, pogona i dimenzija, a ovaj novi model je značajan korak dalje”, rekao je Hans Schep, generalni menadžer Komercijalnih vozila Ford of Europe. “Nova skeletna šasija Transitu otvara nove mogućnosti za vozila za isporuku namirnica i druge konverzije sa niskim podom, gdje je lakoća pristupa najvažnija.”

Model skeletne šasije, zasnovan je na Transit platformi sa pogonom na prednje točkove, a kabina je bez leđne strane, što pojednostavljuje postavljanje nadgradnje.

Kupci mogu da odaberu tri različita međuosovinska rastojanja (2-900, 3.100 i 3.500 mm), u skladu sa odgovarajućom nadgradnjom, s tim da je kod najdužeg međuosovinskog rastojanja, trag stražnjih točkova standardno širi, dok je kod kraći verzija u opciji, a sve verzije nude ukupnu dozvoljenu masu vozila od 3,5 tona.

Transit sa skeletnom šasijom se nudi sa trubodizelskim 2.0 EcoBlue motorima snage 130 ili 170 KS, standardno sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, ili 6-stepenim automatskom mjenjačem u opciji, idealnim za gradsku distribuciju.