Roadpad je novi navigacioni i zabavni sistem, koji je od sada dostupan na vozilima Renault Trucks serija K, C i T.

Roadpad radi kao pomoćnik u vozilu, koji omogućuje vozačima  da slušaju muziku, koriste telefone, voze sigurno i dobijaju pomoć u navigaciji.

Renault Trucks kamioni serija T, C i K opremljeni su sa sekundarnim, 7-inčnim ekranom visoke rezolucije, osjetljivim na dodir, koji sada sadrži audio, zabavni i navigacioni sistem, što uključuje HGV (heavy goods vehicle) navigaciju, streaming muzike, kamere i handsfree telefonsku komunikaciju u jednom uređaju.

Da bi olakšali rad vozača, Roadpad ima precizan HGV GPS opremljen Tom-tom navigacionim sistemom koji uključuje brojne funkcije, kao što je opcija pregleda rute u 2-D ili 3-D, te dobijanje informacija u realnom vremenu uslovima saobraćaja.

Roadpad čini vožnju prijatnijom i sigurnijom. Osmišljen je kako bi se prilagodio načinima života vozača, Roadpad ima mogućnost uparivanja sa dva telefona istovremeno. To znači da vozači mogu uživati ​​u pristupu, kako radnim telefonima tako i privatnim telefonima. Iako je potrebno da izaberu prioritetni telefon za konsultacije sa kontakt listama ili upućivanje poziva, dolazni pozivi ili tekstualne poruke mogu biti primljeni na oba telefona. Prioritetni telefon se lako može zamijeniti preko korisničkog menija.

Roadpad takođe omogućava vozačima da uživaju u svojoj muzičkoj kolekciji, a da ne skreću pogled s ceste, jer sistem pruža pristup Deezer platformi za strimovanje. Također, omogućeno je slušanje omiljenog rado programa preko DAB + (Digital Audio Broadcasting) sistema, koji ima optimalnu kvalitetu zvuka. Uz sve to, Roadpad nudi jednostavan pristup vremenskoj prognozi i Google mapama.

Za povećanu sigurnost vozača, njihovog tereta i drugih učesnika u saobraćaju, Roadpad omogućuje savršenu vidljivost u svim okolnostima, jer je unaprijed opremljen za ugradnju i prikaz slika sa četiri kamere.