Volkswagen Truck & Bus je otkrio da će naziv organizacije biti preimenovan u TRATON Group. Ovo novo brendiranje je još jedna prekretnica na putu grupacije da poveća nezavisnost i stvori spremnost za tržišta kapitala.

„Novo ime TRATON je glavna prekretnica na našem putu da postanemo globalni lider transportne industrije. Od našeg osnivanja, zajedno smo se razvijali brže od očekivanog. TRATON nam pruža više nezavisnosti. To će dodatno ojačati zajednički identitet i jedinstvenost naše Grupe. Novo ime takođe će pospješiti našu vidljivost kao vodeću grupu za inovativna transportna rješenja. To će povećati našu atraktivnost za nove talente, kao i za tržišta kapitala“ rekao je Andreas Renschler, generalni direktor Volkswagen Truck & Bus Group i član Upravnog odbora Volkswagen AG.

TRATON odražavaono za šta se kompanija trudi i djeluje. Naziv predstavlja mladu kompaniju osmišljenu u novoj eri transporta:

TRAnsformacija transportnog ekosistema je naša misija – za dobrobit svih

TRAnsport je naša, i strast naših kupaca

TONnaža je ono što se naše kupce pokreć po svijetu –  svaki dan

TRAdicija je ono na čemu se zasnivaju naši brendovi

Uvijek „ON” je krajnji cilj naših kupaca i naš stav kako bi za njih sve učinili

Naziv TRATON ide zajedno sa zajedničkim vrijednostima: određenjem, integritetom, poštovanjem, fokusom prema kupacima i timskim duhom. Jaki, tradicionalni brendovi MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus i RIO će zadržati svoje identitete pod krovnim brendom TRATON Group. Očekuje se da će zvanična promena imena stupiti na snagu do trećeg kvartala ove godine.

Transportni sektor se suočava sa velikim promjenama zbog povećanja obima prevoza, viših emisijskih standarda i potražnje kupaca za efikasnim, održivaim i konkurentnim rješenjima. TRATON kombinuje agilnost i duh starta, sa velikim iskustvom tradicionalnih brendova. Sa ovom jedinstvenom postavom, Grupa je savršeno pozicionirana da ponovo izmisli prevoz za buduće generacije.

„Nadzorni odbor u potpunosti podržava ambiciozne planove Volkswagen Truck & Busa i poteza Grupe ka jedinstvenom identitetu. Ovo će ojačati naše poslovanje stvoriti spremnost za tržište kapitala“ rekao je Hans-Dieter Pötsch, čelnik Nadzornog odbora Volkswagen Truck & Bus.