Volvo Trucks je, kako bi proslavio 25 godina od uvođenja modelske linije Volvo FH, pripremio posebno izdanje Volvo FH 25 Year Special Edition.

Volvo FH je jedan od najuspešnijih modela u kamionskoj industriji, koji je stvorio način života za milione vozača širom svijeta, sa gotovo milionom prodatih primjeraka.

Sa Volvo FH 25 Year Special Edition, Volvo ne odaje priznanje prema samom kamionu, već i prema svim kupcima i vozačima koji su ga vozili u proteklih 25 godina.

„Volvo FH predstavlja savršenu usmjerenost na korisnike i model koji je pomijerao granice. Ovo specijlano izdanje obilježava njegovih 25 godina i predstavlja polaznu tačku za nastavak uspješnog puta sa kupcima i vozačima“ rekao je Claes Nilsson, predsjednik Volvo Trucks.

„Volvo FH prve generacije značio je puno za Volvo Trucks i cijelu industriju, to je bila prekretnica, zapravo je to bio model koji je potpuno transformisao percepciju modernog kamiona. Rad na dizajniranju ove specijalne edicije, bila je prava čast“ rekao je Nigel Atterbury, viši grafički dizajner kompanije Volvo Trucks.

Eksterijer je najbolje opisati kao savremen sa retro stilom – srebreno/sivo i narandžasti dekor, naglašavaju porijeklo kamiona, a traka koja formira broj 25 označava njegov jubilej. Trake u kombinaciji sa 3D efektom, obilježavaju trend dizajna sa početka devedesetih godina i daju mu retro izgled.

U ponudi će biti dvije boje: jedna tamnija, hladni sivi ton Mammoth Tree Metallic i sjajna crvena Crimson Pearl, koja je zapravo moderna verzija originalne crvene boje kabine iz 1993. godine.

Prilikom otvaranja vrata, vozača dočekuje vrhunski i luksuzni enterijer, vidljiv po narandžastim detaljima u svemu, od šavova sigurnosnih pojaseva do zavjesa, tepiha i reflektujućih površina na vratima. Da bi poboljšali odlično iskustvo vožnje, sjedišta su sačinjena od kombinacije tkanine i kože.

Volvo FH je bio i ostaje lider u inovacijama – uključuje neke od najnovijih sistema, sa potpuno novim proširenjima za sistem Volvo Dynamic Steering

Činjenice – Volvo FH 25 Year Special Edition:

Dostupan kao Volvo FH i FH16, sa Globetrotter high sleeper cab ili Globetrotter extra high sleeper cab

Dvije boje: Crimson Pearl ili Mammoth Tree Metallic.

Volvo FH 25 Year Special Edition brendirani enterijer i eksterijer:

– Globetrotter znak

– Trake

– Amblemi

– Prilagođeni enterijer

Volvo FH 25 Year Special Edition će se proizvoditi u ograničenom periodu 2018. i 2019. godine, a prodaja će početi krajem juna ove godine.