Volkswagen Truck & Bus sproveo je grupne zimske testove na sjeveru Švedske. Ove godine, kao i do sada, učestvovali su čelni ljudi razvoja u svojim kompanijama: Volkswagen Truck & Bus Group, MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus, kao i partner Navistar.

Testovi su trajali gotovo 3 mjeseca, a usvajanje rezultata i njihova primjena u praksi će uslijediti u narednom periodu. Osim značajnih testnih rezultata, učesnici su imali priliku da razmijene iskustva, pobliže se upoznaju sa proizvodima unutar grupe, kao i da se međusobno druže i bolje upoznaju.

„Ovdje postižemo više ciljeva. Jedan od njih je socijalni element – prilika da se bolje upoznamo, jer to poboljšava saradnju. Što je još važnije, upoznajemo se sa proizvodima svih brendova“ objašnjava Claes Erixon, CTO Scania.

Claes Erixon, CTO of Scania

„Ovo je vrhunac ove godine. Imamo rezultate i znamo naše pozicije. Ali, to je također prilika da proslavimo naš rad u proteklih nekoliko mjeseci“ rekao je Anders Nielsen, CTO Volkswagen Truck & Bus Group.

Anders Nielsen, CTO of the Volkswagen Truck & Bus Group

„Svaki put kada izađete na cestu i vozite novi proizvod – to je fantastično. Ono što je stvarno dobro je što možemo posmatrati svaki kamion i njegove performanse u ovim uslovima, te uočavati razlike. Također, zapažamo i sličnosti, jer svi pokušavamo uraditi istu stvar – brinuti o kupcu“ objašnjava Eric Tech, stariji podpredsjednik Navistara.

Eric Tech, Senior Vice President of Navistar

„Razmjenjujemo naša razmišljanja o različitim zadacima i našim rješenjima“ rekao je Frederik Zohm, CTO MAN Truck & Bus.

Frederik Zohm, CTO of MAN Truck & Bus

„Imamo mogućnost da iz prve ruke iskusimo napredak u razvoju novih proizvoda i razmijenimo iskustva. Na taj način jačamo timski duh“ dodaje Rodrigo Chaves, CTO Volkswagen Caminhões e Ônibus.

Rodrigo Chaves, CTO of Volkswagen Caminhões e Ônibus

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=WLYSSQBfFjA