Iveco će na sajmu Intermat u Parizu predstaviti široku gamu vozila za različite radne zadatke i sa težištem na korištenje prirodnog gasa kao goriva.

Naime, na poziv predsjednika Macrona, da se poveća korisštenje prirodnog gasa kao goriva, a u smanjenju zagađenja, Iveco već ima spremne mnogobrojne odgovore.

U sektoru lakih komercijalnih vozila, Iveco se okitio titulom International Van of the Year 2018 za Daily Blue Power, koji čine, zapravo tri vozila, preciznije isto vozilo sa tri različita pogona:  Daily Electric, Daily Hi-Matic Natural Power i Daily Euro 6 RDE 2020 Ready.

Iveco će na Intermatu prikazati Daily Hi-Matic Natural Power, u jedinstvenoj verziji sa ukupnom dopuštenom masom od 7,2 tone (4,9 tona nosivosti), karoserijom dužine 6,4 m i međuosovinskim rastojanjem od 5.100 mm.

Kamioni Stralis  X-WAY  se mogu prilagoditi za različite radne zadatke, pa osim dugolinijskog transporta, ovi kamioni se mogu koristiti i za urbane namjene, kao što su reciklaža, cestogradnja i radni zadaci u kamenolomima.

Na sajmu će, između ostalih, biti prikazan Stralis X-WAY NP, sa CIFA električnim mikesom za beton – prvi električni mikser postavljen na Bio-CNG (gas iz obnivljivih izvora), koji donosi više prednosti: niže emisije polutanata, znatno tiši rad (u odnosu na dizelske izvedbe) i kapacitet miksera od 8 m3 betona.

Kamion Stralis X-WAY u Super Loader verziji, sa konfiguracijom 8×4, ima vlastitu masu manju od 8.845 kg, što omogućuje povećanje nosivosti za 355 kg, o čemu svjedoči UTAC certifikat.

U segmentu dempera za kamenolome, Iveco će predstaviti posebno pripremljene kamione Trakker i Astra HD9 8×6 Euro VI, a posebno će biti predstavljen i novi kamion Astra HD9 86.50 Euro VI, u Off-road izdanju sa potpuno automatskim mjenjačem.