Falken proširuje svoj portfolijo, uvodeći nove nove gume za upravljačke osovine autobusa, predviđene za velika opterećenja.

Gume Falken RI151, odgovaraju specifičnim potreba regionalnog transporta, a podobne us za sve uslove vožnje. Oznaka 3PMS (3 planinska vrha i pahuljica) pokazuje da su ova gume pogodne za korištenje u zimskim uslovima vožnje, u skladu sa potrebama na tržištu.

Gume Falken RI151, predviđene su za upravljačke osovine sa nosivošću do 8 tona, a nove dimenzije su 295/80 R 22,5, 315/60 R 22,5 i 315/70 R 22,5.

Gazeći sloj je sastvaljen od smjese sa novim komponentama, čime se poboljšava držanje na suhom i vlažnom kolovozu, pri niskim temperaturama, uz istovremeno smanjenje otpora kotrljanju. Dezen gazećeg sloja, sa snažnim ramenim pojasom osigurava dug radni vijek, a novi elementi su izbacivači kamenčića (smart Stone Ejectors), koji smanjuju mogućnost oštećivanja guma.

„Razvijanjem ovog modela guma i širenjem potfolija, nastavljamo podršku kupcima, odgovarajući na rastuće potrebe za gumama sa povećanom nosivošću. Na taj način efikasno zadovoljavamo potrebe individualnih kupaca, koji traže gume dugog radnog vijeka i velike nosivosti“ objašnjava Markus Bögner, direktor Falken Tyre Europe GmbH.