Magna Tyres Group predstavlja novu gumu za poljoprivredne kamione i prikolice, AG24.

Gume će se proizvoditi u popularnoj dimenziji 24 R 20.5, zasnovane na poljoprivrednoj gumi OBO Transport HD, a Magna Tyres naziva svoj novi proizvod “vrhunski sveobuhvatni pogon za agri kamione i prikolice”.

Prema proizvođaču, polazne tačke prilikom izrade gazećeg sloja gume AG24 je postizanje najnižih troškova po radnom satu i maksimalna pouzdanost.

Postizanje ovi ciljeva rezultira visokim gazećim slojem sa kanalima dubine 24 mm i vrhunska gumena smjesa, osiguravaju najveću otpornost na habanje. Transverzalno postavljeni i zaobljeni vrhovi u ramenom pojasu optimiziraju samočišćenje i poboljšavaju kotrljanje u teškim radnim uslovima. Radijalna konstrukcija nudi optimizirane performanse, mali otpor kotrljanju i udobnost za rukovaoca.

Ova snažna i pouzdana guma može nositi 7.500 kg, pri brzinama do 65 km/h. Trup gume je pogodan i za protektiranje i može trajati bar još jedan, a možda i tri radna ciklusa.

Inovativni dezen profila ima izbalansiran sastav, za najbolje putne i terenske performanse. Prekidno postavljeni, kosi i prošireni blokovi u obliku kliješta, osiguravaju odlično samočišćenje, a time i bolju sposobnost kotrljanja od konvencionalnih profila.

Robusni centralni dio gazećeg sloja čini da AG24 ima minimalan otpor kotrljanju, što osigurava nisku potrošnju goriva i minimalno trošenje gazećeg sloja.

Ono što doprinosi dugom vijeku trajanja je i visoki profil (dubina dezena) od 24 mm – najviši dostupan na tržištu, kao i vrhunska gumena smjesa koja je specijalno pripremljena za dug radni vijek.