Nokian Heavy Tires predstavlja novu gumu sa inovativnim svojstvima, stvorene za poslove iskopavanja u urbanim uslovima.

Naime, poslovi iskopavanja u urbanim sredinama, sa sobom nose brojna pitanja: kako osigurati sigurnost i stabilnost čak i u najzahtjevnijim uslovima, i kako spriječiti brzo trošenje ako treba prevesti velike razdaljine.

Tim za razvoj proizvoda kompanije Nokian Heavy Tires, riješio je ove probleme, a rezultat je guma Armor Gard 2.

Guma Nokian Armor Gard 2 ima bolju stabilnost i duži radni vijek, u odnosu na prethodnu generaciju guma Armor Gard. Vertikalno je 25% čvršća, a robusan dizajn osigurava optimalnu stabilnost. Dezen gazećeg sloja, smanjuje kontaktni pritisak na podlogu, a u kombinaciji sa 12% više gumenog materijala, produžen je radni vijek i povećana kilometraža na asfaltu. Naime, Gume za ovakve i slične radne zadatke su podložne velikom trošenju kada radna mašina mora prevesti dug put od depoa do radne lokacije, posebno na autoputu, gdje su brzine kretanja velike (za ovakav tip guma). Zbog toga ove gume imaju pravougaoni oblik, što im daje stabilnost, niži nivo buke i preciznije upravljanje.

Osnovna svojstva.

-Omogućen prelezak velikih udaljenosti na asfaltnim putevima

-Širok gazeći sloj, sa 12% više gume u odnosu na gume Armor Gard i duži radni vijek

-Ulegnuća u blokovim ramenog pojasa, osiguravaju bolje hlađenje, čime se smanjuje habanje gume

-Indikator dubine gazećeg sloja olakšava praćenje istrošenosti

„Otpornost na habanje guma Nokian Armor Gard 2 je na vrlo visokom nivou. To ih čini odličnim rješenjem prilikom vožnje na asfaltu. Gume Nokian Armor Gard 2 su odličan izbor“ tvrdi Ville Kivelä, izvršna direktorica kompanije Maanrakennus Kivelä Oy, koja je testirala gume Nokian Armor Gard i Nokian Armor Gard 2.

Gume Nokian Armor Gard 2 su dostupne u dimenziji 10.00 – 20, a do kraja godine će biti dostupna i dimenzija 11.00 – 20