MAN je tokom manifestacije BusDays u Münchenu predstavio novi autobus za gradski saobraćaj MAN Lion's City.

Novi autobus donosi brojne inovacije sa kojima će biti lakši i ekonomičniji, a u odnosu na prethodnu generaciju, bolji je u svakom aspektu uz niže LCC (Life Cycle Costs) troškove.

Na primjer, novi MAN Lion's City dužine 12 m, je od svog prethodnika lakši, za u prosjeku 1.130 kg. Ovako značajno smanjenje mase potignuto je zamjenom motora, ali i potpuno prerađenoj konstrukciji i novim materijalma.

Konstrukcija stražnjeg dijela autobusa je izmijenjena, pa motorni prostor ne zahtijeva čelični okvir, a i strađnji vjetrobran je napravljen od tanjeg stakla, osim toga, izolacioni paneli su napravljeno od laganih materijala – prirodnih vlakana ojačanih polipropilenom (natural-fibre-reinforced polypropylene).

Novost je i motor D15, koji je sa radnom zapreminom 9 litara dostupan u izvedbama sa 280, 330 i 360 KS. Tako novi motor, sa oznakom D1556 LOH, zadovoljava emisine standarde Euro 6d, što je postignuto primjenom SCR (Selective Catalytic Reduction) tehnolgije, u zajednici sa MAN CRT (Continuously Regenerating Trap) filterskim sistemom.