U Volkswagenovoj tvornici Antoninek, u Poznańu u Poljskoj, proizvedeno je 2 miliona Caddyja. Jubilarni model je Caddy četvrte generacije Maxi Trendline sa 7 sjedišta, Candy White boje sa 1.4 TSI motorom, snage 92 kW (125 KS), za poljsku dobrotvornu organizaciju St. Brother Albert.

Tokom protekle godine, prizvedeno je 165.000 primjeraka Caddyja, 3,8% više u odnosu na godinu prije i najveći broj od osnivanja Volkswagen Poznań 1993. godine.

Trenutno u postrojenju Antoninek, proizvodni kapacitet Caddyja je oko 720 primjeraka dnevno. Osim Caddyja, u Volkswagen Poznańu, proizvode se i varijante komercijalnih vozila T-serije. Volkswagen je najveći poslodavac u regionu Wielkopolske sa gotovo 11.000 radnika, od čega oko 2.700 radi u novoj fabrici Białężice blizu Września, 50 km istočno od Poznańa, gdje se proizvodi Crafter.

„Zahvaljujem se zaposlenima zbog impresivnih napora koji su učinili Caddy uspješnim modelom, koji oduševljava naše klijente decenijama. Proizvodimo svako vozilo sa velikom posvećenošću, tehničkim vještinama i strastim, a sa dobrotvornim radom, kao što je kampanja o donacijama, istovremeno oblikujemo dobar ugled naših lokacija u Poljskoj“ ističe Jens Ocksen, predsjednik upravnog odbora Volkswagen Poznań.

„Dva miliona Caddyja izgrađenih u Poznańu, i još jedan porast godišnjeg obima proizvodnje, ukazuju na posvećene zaposlenike i na taj način vrlo efikasne tvornice“ dodaje Dr Josef Baumert, član upravnog odbora Volkswagen komercijalnih vozila odgovoran za proizvodnju i logistiku.

„Ovo su prilike koje treba uzeti zajedno, također kako bismo još više prilagodili proizvodnju prema individualnim željama kupaca i stvorili dodatnu vrijednost inteligentnim rješenjima“ objašnjava Baumert.

„Naša cjelokupna pažnja, na ovaj poseban dan je na zaposlenima u fabrici u Antonineku, gdje se Caddy proizvodi sa velikim uspehom već više od 15 godina, na početku trećom, a sada i četvrtom generacijom vozila.Osnovni princip ovog postrojenja je da se više puta ponovo priprema i fokusira na budućnost. Proizvodnja ima puno veze sa svjesnim osjećanjem da pravite veoma poseban automobil – sveobuhvatno za potrebe svakodnevnog života“ objašnjava Dietmar Mnich, direktor fabrike u Poznań.

„Ovaj Caddy je veliki uspjeh za kompaniju, i simbol posvećenosti svakog radnika koji radi ovdje. Kroz svoj svakodnevni rad, oni su odlučno doprinijeli našim vozilima, proizvedenim u najvišem kvalitetu, i vidljivim na putevima svuda. Ponosni smo na to!“ rekao je Piotr Olbryś, predsjednik sindikata NSZZ “Solidarność” u Volkswagen Poznań.

Volkswagen je 1978. godine kreirao Golf sa otvorenim tovarnim prostorom, koji se proizvodio prodavao na tržištu SAD-a. Proizvodnja Caddyja za evropsko tržište započela je 1982. godine u tvornici TAS u Vogošći. Druga generacija lansirana je na tržište 1995. godine, na osnovi modela Polo. A treća i četvrta generacija, od 2003. Godine, proizvodi se u Poznańu, u Poljskoj.