Ford Transit Connect je ponio titulu najprodavanijeg Cargo Vana na tržištu SAD-a. Sa više od 300.000 prodanih primjeraka od 2009. godine, ovaj model obuhvata 46% tržišnog udjela u segmentu, uz činjenicu da je više od 85% primjeraka još uvijek u funkciji.

Kako bi zadržali visok rejting, u Fordu su odlučili da ovaj model unaprijede, kako bi i u 2019. godini zadržao visoke tržišne pozicije.

Najznačajnija novost, za američko tržište, je uvođenje novog 1.5 EcoBlue turbodizelskog motora koji će prema američkom EPA (United States Environmental Protection Agency) omogućiti potrošnju od 30 MPG (7,84 l/100 km). Uz ovaj motor će se isporučivati 8-stepeni automatski mjenjač, sa stop/start sistemom.

Također, u Fordu, za ovaj model, najavljuju i dizajnerske izmjene, a 4G LTE konekcija, bežično punjenje mobitela, te brojni sigurnosni sistemi, uključujući kameru za vožnju unatrag, AEB (Automatic Emergency Braking) i Side Wind Stabilization, će biti dio standardne opreme, dok će blind-spot warning sa rear cross-traffic alert, lane-keep assist i adaptive cruise control biti dostupni u opciji.

Ford Transit Connect Cargo Van (za američko tržište) će se proizvoditi u tvornici Valencia, u Španiji, a kako bi se izbjegle takse za komercijalna vozila, finalno sklapanje će se odvijati u pogonima Newark, u New Jerseyu.

Novi Ford Transit Connect Cargo Van će biti tržišno dostupan na tržištu SAD-a od jeseni, kod više od 3.000 Fordovih dilera, uključujući i više od 650 centara za prodaju komercijalnih vozila.