Ako vam trebaju rezevni dijelovi, ili kompletan motor – Parts Logistics Centre (logistički centar) u  mjestu Opglabbeek u Belgiji, može riješiti problem.

Scanijin logsitički centar za rezervne dijelove, strateški je smješten u sjevernoistočnoj Belgiji. U ovom centru je zaposleno 850 radnika, koji rade 24 sata dnevno, svaki dan. Ovaj centra se prostire na 125.000 m2, na području veličine 18 nogometnih terena, u njemu je smješteno 130.000 različitih dijelova, a godišnje centar obradi oko 8 miliona narudžbi.

„Naš jasan fokus je na garantovanju maksimalnog ubrzavanja rada, i stalnom skraćivanju vremena čekanja. Dakle, u suštini garantujemo brzu dostupnost od 90%, odnosno 99,5%, sljedećeg dana. Osim rezervnih dijelova imamo uskladištene kompletne motore, kako bismo osigurali kompletno rješenje“ tvrdi Thijs Jacobs, menadžer skladišta u Opglabbeek.

Da bi osigurali isporuke sa najvećom brzinom i preciznošću za sve kupce, Opglabbeek je uspostavio strukturu u kojoj raspolaže sa 90% dostupnosti Scania trgovcima, uz svakdonevno dopunjavanje. Cilj je dostava dijelova u roku od 12 sati, za 95% dijelova.