DAF Trucks obilježava 90 godina, od kada je Hub van Doorne postavio temelje jednog od najuspješnijih proizvođača kamiona u Evropi, limitiranom serijom XF.

Radi se o 250 primjeraka tegljača, koji će nositi oznaku 90th Anniversary Edition, dostupnih u konfiguraciji 4 x 2 (FT) za kontinetalnu Evropu i 6 x 2 (FTG) za Veliku Britaniju i Irsku.

Svi ovi tegljači dolaze sa najkomfornijom Super Space Cab kabinom i motorima PACCAR MX-13, sa 530 KS, te ekskluzivnim dizajnerskim elementima i posebnim poklon paketom.

Tako će International Truck of the Year 2018 biti dostupni sa tri ekslkuzivne boje karoserije: Anniversary Black, Rouge Flamme i Jamaica Blue, kao i brojnim dekorativnim dodacima ekstreijera i enterijera.

Najzanimljivi je, svakako, historijski logo, koji će biti vidljiv spolja, osvijetljen iznutra, ušiven u sjedišta, te vidljiv prilikom svakog otvaranja vrata, kao podsjetnik na dugogodišnju tradiciju.

Također, poseban paket opreme, uključuje Led svjetla, maglenke, krovni deflektor sa obrubima, bočne pragove i Alcoa aluminjijske felge, te neizostavnu rog sirenu. Uz to, tu su frižider, klima uređaj, mikrovalna pećnica, TruckPhone (interfon), kao i  Driver Information Panel  sa vrhunskim radio prijemnikom i navigacionim sistemom.

U poklon paket su uključeni kožna putna torba, stilizirana jakna sa kožnim detaljima, DAF Waterman olovka u kožnoj futroli i 90th Anniversary Edition crtež, koji je potpisao Bart van Lotringen, DAF-ov glavni dizajner.

„Prilikom razvijanja svog kamiona, Hub van Doorne je bio fokusiran na tehnologiju, funkcionalnost i komfor za vozača. Ova 90th Anniversary Edition edicija odaje počast osnivaču naše kompanije“ izjavio je Preston Feight, predsjednik DAF Trucks.