Volkswagen Commercial Vehicles i ANDREAS STIHL AG & Co. KG ostvarili su partnersku saradnju u ekstremnom međunarodnom sportskom takmičenju Stihl TIMBERSPORTS Champions Trophy i World Championship competitions, još 2015. godine, saradnja će biti nastavljena do 2020. godine, a Volkswagen Amarok V6 ostaje zvanično vozilo takmičenja „The Original Extreme Sport“.

„Ponosni smo što će Volkswagen Commercial Vehicles biti uz nas još tri godine. Tokom proteklih godina, ovoartnerstvo nam je omogućilo da značajno izgradimo seriju i da svojim navijačima i učesnicima ponudimo još profesionalnija i uzbudljiva takmičenja“ rekao je dr Nikolas Stihl, predsjednik savjetodavnog odbora Stihla.

Dr Nikolas Stihl, predsjednik savjetodavnog odbora STIHL Holding AG & Co. KG, Dr Günther Scherelis, šef komunikacija Volkswagen privredna vozila i Norbert Pick, direktor prodaje i marketinga STIHL (s lijeva na desno)

„Stihl TIMBERSPORTS oduševljava navijače i profesionalne učesnike širom svijeta. Ovo takmičenje je kao stvreno za naša vozila, kao što je Volkswagen Amarok. Ono što je važno za naše kupce, je kao i u ovom sportu,su vrhunske performanse, preciznost i izdržljivost“ kaže dr Günther Scherelis, šef komunikacija Volkswagen Commercial Vehicle .

Ove godine, sezona međunarodnih takmičenja započinje sa „Champions Trophy France“, koji će se održati 26. maja u Marseilleu, a finalno takmičenje će biti u Liverpoolu, 19 – 20 oktobra.