Daimlerova američka podružnica, Freightliner, predstavila je novi kamion Cascadia, koji je postavio nove standarde u povezivosti, efikasnosti i sigurnosti.

Od tada, unutrašnjost nije samo uzbudila vozače, već i žiri Good Design Awards, jednog od najprestižnijih takmičenja za industrijski dizajn, koji je za privlačan i funkcionalan dizajn unutrašnjosti kabine nagradio ovaj kamion.

Unutrašnjost Cascadie kombinuje inovativnu tehnologiju sa ergonomskim dizajnom. On nudi optimizoviranu kontrolnu tablu i mnoštvo konfiguracija sjedišta. Također, “dnevna soba” vozača dizajnirana je tako da nudi više prostora za skladištenje, kao i prostore za mikrotalasnu pećnicu standardne veličine i televizore sa ravnim ekranom.

Od početka prodaje, Daimlerova podrućnica DTNA (Dailer Trucks North America prodala su više od 20.000 primjeraka nove Cascadie. Sa najnovijim tržišnim udjelom od 39,2%, Daimler Trucks ostaje neosporan tržišni lider u segmentima srednjih i teških kamiona u Severnoj Americi sa velikom maržom.