Početna / Savjeti / Yokohama predstavlja nove kamionske gume TY577 MC2

Yokohama predstavlja nove kamionske gume TY577 MC2

Yokohama predstavlja nove gume za pogonske osovine namijenjene dugolinijskom transportu,  TY577 MC2.

Ove gume, zbog svoje trajnosti i niskog koeficijenta otpora kotrljanju stvaraju uštede i smanjuju ukupne troškove vlasništva (TCO), a za sada su dostupne na američkom tržištu u dimenzijama: 295/75 R 22.5, 11 R 22.5, 285/75 R 24.5 i 11 R 24.5.

„Gume TY577 MC2 imaju sve – odličnu trakciju visoku otpornost na habanje, superiornu trajnost, nizak otpor kotrljanju i ostvaruju nisku potrošnju“ objačnjava Tom Clauer, proizvodni planer Yokohama Tire, zadužen za komercijalni  i OTR program.

Ove gume kombiniraju dubok dezen gazećeg sloja, sa Yokohaminom MC2 tehnologijom za smanjenje efekta zagrijavanja i bolju disipaciju toplote, uz istovremeno nizak otpor kotrljanju, čime se smanjuje potrošnja goriva.

Dug radni vijek, ostvaruje se dubokim dezenom gazećeg sloja, koji osigurava čvrsto i stabilno nalijeganje, dok zatvorena rebra ramenog pojasa stvaraju veću površinu u kontaktu sa podlogom, čime se postiže ravnomjernije trošenje. Centralni utori smanjuju opterećenje i prenose ga na vanjska rebra, ćime se poboljšava upravljivost.

Konstrukcija karkase i Yokohamina STEM-2, povećavaju trajnost i smanjuju mogućnost očtećenja, te omogućavaju protektiranje, a oblik utora smanjuje mogućnost od zaglavljivanja kamenčića i povećavaju čvrstoću blokova, čime se dodatno poboljšava trakcija, a smanjuje habanje.

Komentariši