Yokohama predstavlja nove gume za pogonske osovine namijenjene dugolinijskom transportu,  TY577 MC2.

Ove gume, zbog svoje trajnosti i niskog koeficijenta otpora kotrljanju stvaraju uštede i smanjuju ukupne troškove vlasništva (TCO), a za sada su dostupne na američkom tržištu u dimenzijama: 295/75 R 22.5, 11 R 22.5, 285/75 R 24.5 i 11 R 24.5.

„Gume TY577 MC2 imaju sve – odličnu trakciju visoku otpornost na habanje, superiornu trajnost, nizak otpor kotrljanju i ostvaruju nisku potrošnju“ objačnjava Tom Clauer, proizvodni planer Yokohama Tire, zadužen za komercijalni  i OTR program.

Ove gume kombiniraju dubok dezen gazećeg sloja, sa Yokohaminom MC2 tehnologijom za smanjenje efekta zagrijavanja i bolju disipaciju toplote, uz istovremeno nizak otpor kotrljanju, čime se smanjuje potrošnja goriva.

Dug radni vijek, ostvaruje se dubokim dezenom gazećeg sloja, koji osigurava čvrsto i stabilno nalijeganje, dok zatvorena rebra ramenog pojasa stvaraju veću površinu u kontaktu sa podlogom, čime se postiže ravnomjernije trošenje. Centralni utori smanjuju opterećenje i prenose ga na vanjska rebra, ćime se poboljšava upravljivost.

Konstrukcija karkase i Yokohamina STEM-2, povećavaju trajnost i smanjuju mogućnost očtećenja, te omogućavaju protektiranje, a oblik utora smanjuje mogućnost od zaglavljivanja kamenčića i povećavaju čvrstoću blokova, čime se dodatno poboljšava trakcija, a smanjuje habanje.