MAN Truck & Bus je počeo koristiti kratke video zapise sa kojima vozačima daje lako shavtljive upute o korištenju svojih vozila, sa ciljem boljeg razumijevanja sistema, načina korištenja i podizanja nivoa sigurnosti.

Vozači na taj način mogu naučiti kako npr podesiti sjedište, kosititi MAN EfficientCruise predictive cruise control, ili kako funkcioniše advanced emergency braking system.

„Vozači trebaju da razumiju kako tehnologija i sistemi asistencije rade na autobusima MAN i Neoplan, i kako se koriste, da bi bili što sigurniji i efikasniji na putu. Ovo takođe povećava prihvaćanje ovih sistema, i koliko smo željni pomoći unapređenju vještina vozača“ kaže Rudi Kuchta, šef prodaje autobusa MAN Truck & Bus.

Prezenter na ovim kratkim filmovima je Philipp Bächstädt, poznat po serijalu PS – Das Automagazin, a asistent je Thorsten Helbig, trener MAN ProfiDrive. Ovi kratki ali poučni filmovi napravljeni su pod geslom: „Gledaj, prati, uči“, mogu se pogledati na www.youtube.com/mantrucksandbuses a urađeni su tako da na jednostavan i duhovit način pokažu različite mogućnosti.