Nokian Heavy Tyres predstavlja novu konceptnu gumu za traktore, koja kombinira dobru vuču na mekanom tlu i izdržljivost na cesti, što je odlična prilika za male poljoprivrednike.

Naime, troškovi rada u poljoprivredi, posebno za male poljoprivrednike, rastu, a subvencije se smanjuju, ili su neizvjesne. Zato su poljoprivrednici suočeni sa potrebom širenja radnih mogućnosti, pružanjem usluga malog obima u drugim oblastima.

Trend ide od specijalizacije ka generalizaciji i diverzifikaciji. To oblikuje, i nastaviće oblikovati potrebu za novom vrstom opreme, uključujući izdržljive višenamjenske gume koje će omogućiti mnogo svestraniju i ekonomičniju primjenu traktora nego ikada prije.

U cilju zadovoljavanja takvih potreba, kompanija Nokian Heavy Tyres na ovogodišnjem sajmu Agritechnica predstavlja budućnost poljoprivrednih i uslužnih poslova. Nove gume Nokian Concept Tyre dizajnirane su sa posebnim ciljem, da omoguće svestran i ekonomičan rad. Ove gume pružaju pouzdanost i duži radni vijek, a njihov vizionarski dezen gazećeg sloja omogućuje bolju sveukupnu pokretljivost i nošenje većeg tereta.

Gume Nokian Concept Tyre namijenjene su poljoprivrednicima širom svijeta i omogućuju im da uspješno obave posao na različitim podlogama, od teško obradivih terena do kamenite zemlje.