Fiat Professional će na sajmu u Düsseldorfu predstaviti  novu verziju Ducato 4×4 Expedition koji će svojim off-road sposobnostima oduđeviti mnoge.

Naime, Fiat Ducato je još prije 31 godinu pokazao da je prerada komercijalnog vozila u vozilo za slobodno vrijeme moguća, ostvariva i korisnicima veoma prihvatljiva.

U Fiatu su nešto kasnije odlučili da pripreme posebno pripremljenu šasiju, kako bi Ducato, već u startu postao kampervan. Ova ideja naišla je na veoma dobar odziv tržišta, a u Fiatu tvrde da je potražnja za tako pripremljenim vozilima Ducato povećana (samo u periodu od 2009. – 1016.) za 60%.

S tehničke strane, takav Ducato nudi mnogo, a posebno treba istaći da nudi prednju osovinu nosivosti 2.100 i stražnju (sa proširenim tragom točkova i jednostrukim točkovima) nosivosti 2.500 kg. U ponudi su 2.0 i 2.3 Multijet2 (turbodizelski) u  rasponu od 115 KS (290 Nm) do najjačeg sa 180 KS i 380 Nm obrtnog momenta, a svi sa Euro 6b normom, te dostupni sa Comfort Matic robotiziranim mjenjačem uz motore od 2,3 litra.

Ducato 4×4 Expedition je usmjeren u drugačijem pravcu, jer uz već provjereni komfor, prostor i okretna prednja sjedišta, donosi i značajne off-road sposobnosti, zahvaljujući savremenom pogonu na sve točkove.

Kako bi Ducato 4×4 Expedition bio što praktičniji, pripremljen je i poseban krovni nosač sa ravnom plohom(i dodatnim reflektorima za rasvjetu tokom noći), a kojem se pristupa preko posebnih ljestvica, postavljenih sa stražnje strane.

Osim Ducato 4×4 Expedition, Fiat će na sajmu u Düsseldorfu, predstaviti posebno pripremljene modela Talento i Fullback, a kako bi dokazao da je „Leader in Freedom“, pokazaće i izuzetno širok spektar opreme za:  „bezbrižno uživanje u slobodnom vremenu“ nastale u saradnji sa Moparom.