Sejari d.o.o. Sarajevo je u segmentu autobusa na tržištu Bosne i Hercegovine prisutan više od 15 godina, i za to vrijeme smo uspjeli sklopiti brojne poslovne aranžmane na zadovoljstvo naših klijenata.

Za naše klijente i partnere želimo samo najbolje – kvalitet nema alternativu.

Sejari d.o.o. je od sada ekskluzivni zastupnik za autobuse holandske kompanije VDL Bus & Coach, područje Bosne i Heregovine.

VDL je proizvođač autobusa premium klase, što svakako donosi višestruke koristi i prednosti kako putnicima, tako vozačima, i samim prevoznicima. Inovativna rješenja koja se primjenjuju na VDL autobusima su donijela brojna priznanja i nagrade od kojih su svakako najbitnije Coach of the Year i Bus of the Year.

U ponudi će biti gradski, međugradski i turistički autobusisa različitim pogonskim agregatima, izvedbama i putničkim kapacitetima.

Saradnja sa VDL-om predstavlja novi korak u našem poslovanju i sigurni smo da ćemo našem, domaćem tržištu, ponuditi nešto novo i atraktivno.

VDL spada u grupu premium proizvođača zbog činjenice da se kompletan proces proizvodnje odvija u Evropi, sa evropskim komponentama i strogim nadzorom evropskih stručnjaka. Materijali koji se koriste, i završna obrada VDL autobusa su na najvišem mogućem nivou i jako malo kompanija se može pohvaliti istim ili sličnim nivoom kvaliteta.

Danas imamo čast i zadovoljstvo da vam predstavimo prve nove VDL autobuse u Bosni i Hercegovini. Radi se o modelu Futura FHD2, koji predstavlja posljednju riječ tehnike, dizajna i estetike. Ova vozila svom vlasniku donose niske troškove poslovanja, nisku potrošnju goriva, moderne sigurnosne sisteme, visok putnički kapacitet i dinamičan dizajn. Istovremeno, ova vozila su garant putnicima da će, bez obzira na daljinu i vrstu puta, maksimalno uživati u svim prednostima koje autobusi Futura FHD2 donose, a neke od njih su udobna sjedišta, odličan razmak između sjedišta, kvalitetan audio/video sistem, te veoma efikasan klima uređaj.

Ukratko rečeno – VDL Futura FHD2 je autobus koji je ekonomičan, isplativ, svestran i praktičan.

VDL Futura je tu, mi volimo reći: „BUDUĆNOST JE OVDJE“

Ovu priliku želimo iskoristiti da još jednom čestitamo menadžmentu kompanije Centrotrans, na odabiru VDL autobusa  i činjenici da će prvi u Bosni i Hercegovini imati ove, zaista po mnogo čemu atraktivne autobuse.

Želimo im mnogo bezbrižnih kilometra i zadovoljnih putnika.

Tehnička specifikacija VDL Futura FHD2-129
Dužina 12.875 mm
Širina 2.550 mm
Visina 3.700 mm
Međuosovinsko rastojanje 6.830 mm
Unutrašnja visina 1.940 mm
Sjedišni kapacite 49 + 1 + 1
Prtljažni prostor 11,5 m3
Motor DAF MX-11 320 320 kW (440 KS)
Mjenjač 12 AS 2301 BO, ZF AS Tronic, ZF intarder3