Peugeot preuzima inicijativu na afričkom kontinentu, te internacionalizaciju brenda, što signalizira povratak na tržište pick-up vozila.

Naime, Peugeot je u svojoj istoriji u segmentu pick-up, posebno u Africi, imao popularne modele: Peugeot 403 Camionnette-Bâchée iz 1956. godine, Peugeot 404 Camionnette-Bâchée iz 1967, a zatim i 504 Pick-up koji se do 2005. godine proizvodio u Nigeriji.

U tom kontekstu, ciljno tržište su zemlje Sjeverne i Zapadne Afrike, te podsaharske Afrike, u kojima pick-up segment zauzima 10% tržišnog udjela, što znači da se radi o potrebama od oko 56.000 primjeraka godišnje., Također, u tim oblastima dizelski motori zauzimaju 92% tržišnog udjela, a vozila sa 4×4 pogonom 77%.

Novi Peugeot pick-up, uz prostranost i visok nivo opremljenosti, ispunjava osnovne potrebe za robusnošću i izdržljivošću, a sa pogonom na sve točkove, dvostrukom kabinom i dužinom od 5,08 m, spada u kompaktni segment ovih vozila.

Namijenjen je korisnicima, kojima je to radni alat, pouzdan u svakoj prilici, jednostavan za korištenje i održavanje, a sve to omogućuje fleksibilnu kombinaciju profesionalnih i porodičnih potreba.

Šasija je napravljena od čeličnih profila, na koju su fiksirani kabina i tovarni sanduk, dok je sa donje strane, kruta stražnja osovina, ovješena o lisnate opruge.

Kabina pruža smještaj za 5 odraslih osoba, a tovarni sanduk je dugačak 1,40 i širok 1,39 m, sa spoljašnjim kukama i bočnim stranicama presvučenim zaštitnom smolom, te maksimalnom nosivošću od 815 kg.

Pokreće ga 2,5 litreni turbodizelski motor sa 115 KS i 280 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa manuelnim 5 stepenim mjenjačem i pogonom samo na stražnje ili sva četiri točka. Kod modela sa 4×4 pogonom, vozač može prema potrebi odabrati režime 4H i 4L (redukcija), za savladavanje težih prepreka, a rastojanje od tla od 210 – 215 mm (u zavisnosti od modela), garantuje dobre off-road sposobnosti.

Verzija 4×4 je prepoznatljiva po hromiranom čeličnom luku na tovarnom prostoru, krovnim nosačima i bočnim pragovima.

Početak prodaje Peugeotovog pick-upa se očekuje u septembru.